Menu

Zo kies je de mooiste rouwbloemen

Bij het overlijden van iemand in je omgeving, moet er ontzettend veel geregeld worden. Het kan goed zijn dat jij degene bent die opeens van alles moet regelen. Zo krijg je te maken met keuze over de kist, kaart, uitvaart en natuurlijk de rouwbloemen. In een korte tijd moet je allerlei belangrijke keuzes maken en dat in een verdrietige tijd. In dit artikel geven we handige tips voor het kiezen van rouwbloemen.

Welke bloemsoorten in het boeket?

Het samenstellen van een rouwboeket of rouwkrans kan lastig zijn. Welke bloemsoorten passen bij een uitvaart? En is het mogelijk om geliefde bloemen van de overledene toe te voegen? Op het gebied van rouwbloemen zijn er ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om verschillende soorten bloemen die aan het boeket toegevoegd kunnen worden. Populaire bloemsoorten zijn: Chrysant, Amaryllis, Anjer, Lelie, Agapanthus, Alstroemeria, Hortensia en Roos.

Voor een persoonlijke uitvaart wordt er vaak gekozen om een boeket samen te stellen met daarin de favoriete bloemen of lievelingskleuren van de overledene. Dit geeft de begrafenis of crematie een extra persoonlijk touch. Wil je een prachtig rouwboeket bestellen? Bestel rouwbloemen op Rouwboeket.nl.

Wat is een rouwboeket?

Een rouwboeket is een gebonden boeket dat op een uitvaart wordt gebruikt. Het is van belang om de bloemen dezelfde dag nog te binden tot rouwboeket, want de bloemen kunnen niet voorzien worden van water. Om te voorkomen dat ze minder mooi worden moet het boeket dus op het laatste moment gebonden worden. Een snelle, tijdige levering is dan ook ontzettend belangrijk.

Een rouwboeket bestaat dus uit verschillende bloemsoorten, maar is daarnaast vaak ook voorzien van een rouwlint. Bij het kiezen van rouwbloemen is het ook van belang om een passende tekst te bedenken voor op het rouwlint. Dit kan ontzettend lastig zijn. Neem alle tijd en ga eventueel op zoek naar voorbeeldteksten.