Menu

Waarom passende rouwstukken kopen belangrijk is voor de uitvaart

Het afscheid van dierbaren is altijd een moeilijk moment. Er wordt vooraf vaak weinig over gesproken, maar weten wat iemand na zijn overlijden precies wil is belangrijk. Het overlijden brengt een hoop emotie met zich mee en niet iedereen wil tijdens zijn rouwproces bezig zijn met het samenstellen van een passende uitvaart. Door vooraf alles door te nemen voorkom je dit voor jezelf of je dierbaren. Indien dit niet gebeurt is moet er in zeer korte tijd gekozen worden tussen allerlei mogelijkheden. Van kleding tot kist, er komen zeer veel details bij. Ook de data voor een laatste groet en de uitvaart zelf, plus de personen die hiervoor uitgenodigd worden.

Waar moet ik op letten bij een passend rouwstuk?

Passende rouwstukken zijn een goed zichtbaar item bij de uitvaart. Door bijvoorbeeld het juiste bloemstuk voor een uitvaart te kopen, breng je een eervolle laatste groet aan je dierbare. Voor velen die een laatste groet komen brengen het juiste bloemstuk een gedachte aan de persoon. Elk persoon heeft een link met een bloem. Dit kan zijn doordat degene vaak in de natuur was of bij een kweker heeft gewerkt. Daarnaast staan bloemen vaak symbool voor iets, wat te linken is aan de overleden persoon. Bloemen zijn er in talloze kleuren en elk persoon heeft wel een lievelingskleur of is te herkennen aan een kleur.

Vaak hebben mensen voorkeuren voor kleuren of het soort bloem, een bijpassende optie zou dan fantastisch zijn. Hierdoor wordt de overleden persoon erkend en zichtbaar herinnerd. Bij de keuze van het juiste rouwstuk is het daarom raadzaam om eerst met de betrokkenen goed te overleggen. Samen komen mensen vaak met verschillende inzichten over de persoon en hebben daaraan een bloem of kleur gelinkt. Ook komt het vaak voor dat één moment eruit springt.

Let ook op de grootte van het rouwstuk

Daarnaast is de grootte van het rouwstuk belangrijk. Bij het kopen van een passend rouwstuk zijn er verschillende aantallen en volumes mogelijk. Een niet materialistisch of ingetogen persoon kan bijvoorbeeld goed passen bij een klein maar passend rouwstuk. Naast het soort en de kleur geef je via het rouwstuk daardoor nog meer identiteit aan de uitvaart. Tijdens een uitvaart draait het om de overleden persoon, door de uitvaart de juiste identiteit mee te geven wordt dit op een passende manier versterkt.

Bron: Wishflowers.nl