Menu

Scheiden met een Mediator

Een scheiding roept vaak gevoelens van woede en wrok op, maar emotionele conflicten maken echtscheiding vaak duurder. Als je en uw partner rechtszittingen, ontdekking, met de vinger wijzen en een kostbaar proces willen vermijden, kunt je baat hebben bij scheidingsbemiddeling. Lees verder om erachter te komen of dit iets voor je is.

Wie is een mediator?

Een mediator is een speciaal opgeleide, neutrale derde partij die scheidende stellen in staat stelt veelvoorkomende problemen met echtscheiding te ontmoeten, te bespreken en op te lossen. Het bemiddelingsproces is doorgaans minder stressvol en goedkoper dan een echtscheidingsprocedure, en verloopt meestal veel sneller. Omdat je en uw partner het laatste woord hebben over uw echtscheidingskwesties, stelt mediation paren ook in staat de macht en controle over hun scheiding te behouden.

Hoe kiezen ouders voor mediator?

Het lijdt geen twijfel dat echtscheiding ingewikkelder wordt als het om kinderen gaat. Ouders die willen scheiden, moeten een mediator scheiding selecteren die is opgeleid om de verschillende problemen die met echtscheiding gepaard gaan, zoals voogdij, bezoek en kinderalimentatie, aan te pakken.

Uw mediator moet worden opgeleid in het oplossen van conflicten en moet uitgebreide kennis hebben van de echtscheidingswetten van uw land. Bovendien moet uw mediator bereid zijn om met je en uw partner samen te werken om een ​​zinvol gesprek over de problemen te faciliteren, wat kan helpen bij het elimineren van het met de vinger wijzen en ander drama dat gewoonlijk met echtscheiding gepaard gaat.

Hoe werkt een mediator?

Bemiddeling werkt alleen als beide echtgenoten openstaan ​​voor onderhandelingen over de voorwaarden van de scheiding. Meestal zal de mediator een eerste ontmoeting tussen de echtgenoten en de mediator opzetten. Tijdens de eerste ontmoeting krijgt elke echtgenoot de gelegenheid om de verwachtingen voor de meest voorkomende echtscheidingsgerelateerde kwesties uiteen te zetten, waaronder:

  • Eigendomsverdeling.
  • Voogdij en bezoek van kinderen.
  • Kinderalimentatie.
  • alimentatie of echtelijke ondersteuning.

Deze eerste bespreking zal de mediator helpen om een ​​idee te krijgen van hoe ver je van elkaar verwijderd bent en op welke gebieden het meeste werk nodig is. Je kunt besluiten om eens per week, maandelijks of op een ander tijdstip bijeen te komen. De meeste stellen kunnen bemiddeling oplossen met een paar sessies, wat doorgaans duizenden dollars minder kost dan het procederen over uw zaak voor de rechtbank.

Zodra je het eens bent over alle openstaande kwesties, zal de mediator een overeenkomst tot schikking van echtscheiding opstellen die beide echtgenoten en hun advocaten kunnen beoordelen, ondertekenen en aan de rechter kunnen presenteren. Wil je een scheiding aanvragen kan dat hier.