Menu

De voordelen van een lokaal geteeld boeket

Wie wordt er nou niet blij van een bos bloemen? De prachtige kleuren, vormen en geuren van bloemen zijn gegarandeerd een succes; of je ze nou cadeau geeft aan een ander of een prachtig boeket koopt om je huis op te fleuren. Wanneer je een bos aanschaft, kan je het beste bloemen van de teler kopen. Wat de precieze voordelen hiervan zijn, lees je in dit blog.

Een stuk goedkoper

Ten eerste zijn bloemen die je direct bij de kweker koopt een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld bij een bloemenhandel. Dit komt namelijk omdat de productieketen een stuk korter is dan normaal: bloemen worden niet eerst naar de veiling gebracht, maar worden direct bij de teler ingekocht. Hierdoor zijn er minder kosten voor de producent. Dit wordt vervolgens doorberekend aan de klant, waardoor je veel voordeliger uit bent! Zo koop je praktisch hetzelfde boeket voor een paar euro minder.

Je steunt je lokale kweker

Daarnaast is een groot voordeel dat je je lokale kweker kan steunen. Door een bos bloemen direct bij de kweker te kopen, verdwijnt het geld wat je uitgeeft namelijk niet in de zakken van multinationals, maar gaat direct naar de hardwerkende bloementeler bij jou om de hoek. Daarnaast is het ook een stuk duurzamer om een lokale bos bloemen te kopen. In sommige seizoenen worden bloemen namelijk van ver weg gehaald, bijvoorbeeld uit Afrika, omdat ze in Nederland door de kou minder goed groeien. Ze worden dan met het vliegtuig naar ons land vervoerd, waar veel broeikasgassen bij vrijkomen. In Nederland worden bloemen ‘s winters meestal in kassen gekweekt, maar zelfs dat is beter voor het milieu dan het importeren van bloemen uit verre landen. Maar het is natuurlijk het duurzaamst wanneer je in de zomer een bosje koopt, wanneer de bloemen gewoon van de Nederlandse velden komen.

Altijd verse bloemen

Ten slotte zijn de bloemen door de kortere keten ook sneller van het land bij jou thuis, omdat er minder stappen in het verwerkingsproces zijn. Je boeket hoeft een minder lange weg af te leggen, waardoor het langer bij jou thuis kan schitteren. Omdat bloemen een versproduct zijn, is dit extra belangrijk. Je bloemen zijn dus verser en blijven dus ook langer mooi en kan je er langer van genieten!